fredag, juni 16

"Tyst", sa Per en sommardag.

Balen igårkväll
Jag, Mia, Jessi, Carro, Mika, Pauly, Emelie och Sandra var servitriser på niornas bal. Förberedelserna började redan 10 på förmiddagen, när vi samlades i HK:n och planerade vad vi skulle göra och vem och så. Sen åt vi lunch, men det var korv så jag vägrade. Sen började jag, Mia och Mika med namnskyltarna. Det var ett jävla jobb. Bara att skära till och vika det lila papperet (min uppgift ^^) var ett jävla jobb. Sen satt Mika med en klasslista och skrev namnen och Mia klippte ut foton på dom från Eken, Alen och Rönnen och klistrade på. Dom som inte var med tog vi från plojfotona, och de som inte var med där heller fick andra kort som Birgitta trollade fram (efter mycket mycket mycket letande).

Sen fick vi ett par timmars rast och ringde våra änglavänner i centrum. De var snällast och kom med mat till oss från McDonalds. Synd att jag råkade lägga Addes jättesöta slöjdgrej som jag skulle hämta i påsen som Jessi slängde eller glömde i hemkunskapen. Dålig syster.

Sedan började vi i hall 2. Först ut med alla bord, stolar, soffor och hurtsar. Sedan in med borden och stolarna som vi hade stulit från lite överallt i hela skolan och ställde i två långa rader. När Lena kom (hon hade varit och handlat) fick vi dukarna. Sen fixade vi med tallrikar, dubbel uppsättning bestick, glas och snyggt vikta servetter åt alla 76 personer. DET TOG TID, trots att vi var åtta servitriser och några lärare. Och så fixade vi vaser med lila och vita syrener i, värmeljus i små blå saker och hällde silverstjärnor över borden. Det blev supermysigt. Alla andra pojkar kom och var väldigt nyfikna. Smög in och kikade lite diskret.

I hall 4 hade bandet kommit. De var totalt megasupersöta. I alla fall en av dem. Vi sprang hela tiden dit för att ge dem mat, plocka undan, fixa snacks och allt ^^ De bad oss att kopiera två papper till dem. Och han gav papprena till mig... han var typ två decimeter ifrån mig med handen, jag lovar!
Vi smög iväg och kopierade i alla fall.

Plötsligt kom de första, redan tjugo i sju. Vi stod ute, på andra sidan huvudentrén, och serverade cider till alla. Det var smockat med inkräktare, typ föräldrar och syskon och ivriga små sjuor som ville se alla superheta klänningar.

Samtidigt som det var som mest stressigt, ungefär sju, när tre glas hade krossats och vi var tvugna att fixa fram tre nya så alla skulle få, fixa det sista vid borden, stå ute och servera och vissa servitriser hade rymt för att fixa håret, kom pizzan vi hade beställt. Och då var vi så hungriga så att vi inte orkade bry oss, utan stod bara i köket och smaskade i oss pizza medan Carro stod ensam ute och väntade på att vi skulle komma tillbaka med tre glas och göra henne sällskap med serverandet.

Sen var det dags att gå till borden, och äntligen blev vi av med alla som inte var bjudna. Eftersom det var fler killar än tjejer fick tjejerna dra varsitt lekisfoto på en kille som de skulle sitta bredvid, och killarna som blev över fick sitta tillsammans i ena änden av bordet. Det var fett roligt för typ ingen kände igen folken på korten ^^

Förrätten stod redan på bordet. När de hade ätit upp dukade vi av, dukade fram tallrikar och skålar med potatissallad och serverade köttet, typ rostbiff och skinka tror jag att det var. Sedan dukade vi av och ställde fram efterrätten. Det värsta som hände mig på hela kvällen var när jag tappade en kniv när jag hade dukat av, men det var långt ifrån alla borden och ingen märkte det ändå. Det var långt ifrån lika hemskt som att tappa tre glas i marken eller spilla hela tiden när man fyller på dricka (jag nämner inga namn).

Sedan när alla flyttade till dansgolvet röjde vi upp i hall 2. Bort med alla tallrikar, glas, bestick, servetter, blomvaser, ljus, serpentiner, dukar. Borden och stolarna skulle tillbaka dit vi tog dem ifrån, ljushållarna och alla diskade glas skulle tillbaka i sina kartonger. Soffan, hurtsarna och de gamla borden och stolarna skulle tillbaka till sina platser.

Sen fick vi vara med och dansa. Vi hade dekorerat hall 4 jättefint. Silverballongerna uppsatta på väggarna, silverstjärnor strödda över golvet, serpentiner hände från lamporna (vi hade knutit fast ena änden i pantburkar som vi kastade upp i lamporna) och blomvaser och skålar med chips och salta pinnar stod på borden och i kaféet.

Jag skulle byta om lite smidigt i HK:n och tog av blus och linne och stod där i bara byxor och orange behå och hoppades att ingen kom. Det gjorde det inte, men några minuter senare gick bandet upp dit i pausen (vilken tur att jag var snabb då). På med min svarta "Boys are stupid, throw rocks at them"-t-shirt, släppte ut min hårdsprejade hästsvans (fick värsta volymrufset) och springa ner bland alla balklänningar och dansa loss med Carro och Jessi. Sen joinade Mia också. Vi hade så jävla kul att det inte är sant.





Jag hade lätt gjort om det om jag fick chansen, men det kommer jag ju inte få, tyvärr x'D Så tack och hej, balen, kul att man kunde hjälpa till.







Nu ska jag till Solberga. Ska skjutsa Malin, för dom andra är redan där.












SOMMARLOV!!!!!!

5 Comments:

At söndag, juni 25, 2006 5:14:00 em, Anonymous Anonym said...

Jag hade velat vara med. Huhuu.
Men sånt är livet. Det funka iaf. ^^

 
At söndag, juli 16, 2006 5:18:00 em, Blogger Flickpatrask said...

Jaa... man överlever allt. Den här enda kvällen kan ändå inte vara NÅNTING mot allt kul ni gjrot medans jag har varit i Italy (sett i din bilddagis). Men life goes on.

 
At tisdag, juli 18, 2006 4:05:00 em, Anonymous Anonym said...

det var s´koj faktiskt. Men jag önskar att det mästa av det var ogjort... -.-

 
At tisdag, juli 25, 2006 12:51:00 fm, Blogger Flickpatrask said...

life's a bitch.

 
At tisdag, augusti 01, 2006 3:16:00 em, Anonymous Anonym said...

Tell my about it. >_<

 

Skicka en kommentar

<< Home